torstai 9. tammikuuta 2014

Kiinnostavat uutuudet - Kevät 2014

Tänä keväänä kustantamoiden katalogeissa, ainakaan ensivaikutelman perusteella, ei ollut hirvittävän montaa kiinnostavaa kirjaa. Tavallista pienempi määrä nostaa kuitenkin niihin kiinnostaviin kirjoihin kohdistuvia odotuksia. Minulla on kuitenkin vielä paljon viime vuotisia ja vanhempia kirjoja lukematta. Mielestäni listaaminen ja suunnittelu on puoli nautintoa. :)

Siltala

Eleanor Catton: Valontuojat 

WSOY

Donna Tartt: Tikli
Sahar Delijani: Jakarandapuun lapset

Tammi

Jhumpa Lahiri: Tulvaniitty
Jayne Anne Phillips: Murhenäytelmä

Gummerus

NoViolet Bulawayo: Me tarvitaan uudet nimet

Otava

Taiye Selasi: Ghana ikuisesti

Bazar

Philippa Gregory: Sininen herttuatar
Ildefonso Falcones: Paljasjalkainen kuningatar
Sere Prince Halverson: Äidinrakkaus

Minerva

Yann Martel: Beatrice ja Vergilius


Pari ajatusta vielä näistä. Listaus perustuu täysin mutu-tuntumaan. Nämä kaikki eivät ole ihan must-luettavia, mutta en voinut mitään poiskaan jättää. Listassa on useampi minulle uusi kiinnostava kirjailija kuten Catton, Tartt, Lahiri ja Phillips. Muutaman saatan ostaa omaksi.

Minua häiritsee, kun asuinkaupunkini kirjastoiden Weborigosta ei löydy Cattonin teosta. (Naapurikunnankirjastossa on). Siellä on jo kaikki muutkin uutuudet tyyliin, mutta miksei tätä?

Toinen minua häiritsevä asia on Tarttin kirjan nimi. Kustantajan katalogin mukaan suomennoksen nimi on Tikli, mutta esim. Adlibris ei tunne sitä nimeä, vaan kirja löytyy nimellä Kultainen lintu. Myös kirjaston varausjärjestelmä löytää kirjan nimellä Kultainen lintu eikä Tikli. Mikä nimi on oikein? (Anteeksi, jos saatte kuvan, että olen kauhea nipottaja.)

Martelin kirja kiinnostaa, jos lukupinossa odottava Piin elämä ei ole kauhea pettymys. Falconesin Meren katedraalin jätin aikoinaan kesken. Aihe kiinnostaisi, joten toivottavasti jaksan kiinnostua hänen uusimmasta paksukaisestaan jossain vaiheessa. Sinistä herttuatarta ennen haluan lukea Punaisen kuningattaren, joka myös aiemmin oli lainassa, mutta intoa lukemiseen ei silloin ollut yleensäkään.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti